Nu nalkas sommaren!

Håkan Mattsson
Håkan Mattsson
Krokstad Herrgård Säffle

Dagar som denna när Krokstad står I full vårskrud så kan man inte annat än att vara lycklig. Sipporna niger vackert i parken och så fort humöret grumlas det minsta så kan man bara genom att titta ut över vårt magnifika blomklädda päronträd och genast få en dos positivism som inte ens de starkaste av receptbelagda mediciner kan mäta sig med.

Kanske var det därför jag till och med kunde njuta av Eurovision igår. Detta årligt återkommande spektakel som jag i vanliga fall skyr likt pesten fick mig helt på fall. Måhända hade den nya poängutdelningen (ny för mig i alla fall) en del i det, då det blev superspännande med ändå inte så långdraget som jag vill minnas att det var i min barndom.

När man obligatoriskt skulle sitta uppflugen i soffan och titta på obskyra bidrag framförda på hemspråk innan en poängutdelning lika utdragen som ett Yngwie Malmsteen tog vid… Vem bryr sig egentligen om vilka som får 1 poäng av Armenien… gissningsvis ingen.

Nej, nu blev det mer rafflande än en OS 5-mil och när sen publikpoängen lästes upp, så flippade det hela resultatet på ändå. Precis så som sport skall vara.

Igår var för mig första gången jag kände tävlingspuls under Eurovision, och gissa om jag älskade det. Vann rätt låt då? Ingen aning, höll ändå på nån sorts princip och såg självklart inga av bidragen. Än har inte ESC satt klorna i mig totalt, men jösses, de är på rätt väg.

Och för er som undrar.. Grisarna trivs och lever precis ett sådär underbart liv som grisar ska göra.

 

/Håkan Mattsson

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng