Nya Årjängs Hälsokost

Amuse besöker Lise Värnes på Årjängs Hälsokost. Lise tog över Hälsokostbutiken den 1 augusti och har drivit den i en månad.

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

nya_arjangs_halsokost_02

Hur kom det sig att du tog över Årjängs Hälsokost Lise?

– Jag jobbade på EM möbler i 14 år och kände nånstans att det var dags för mig att gå vidare. Jag trivdes väldigt bra på min förra arbetsplats men ville utveckla det som driver mig i livet nämligen hur vi alla tillsammans kan hjälpas åt att rädda vårt klimat och miljö.

-Jag har alltid varit intresserad av matlagning och är nästintill vegan eftersom jag endast äter ägg. Sedan lång tid tillbaka har jag handlat och tillagat ekologiska produkter då jag vill sätta miljön i främsta rummet. Jag har länge eftersökt alternativ mat då jag vill bidra till ett bättre klimat och miljö. Just konceptet med hälsokost tilltalar mig då jag får möjlighet att verka för en bättre miljö och mindre miljöpåverkan. I min butik erbjuder jag produkter som ger en mindre påverkan på miljön än andra produkter på marknaden idag.

 

Hur ska du sätta din egen prägel butiken?

– Under hösten och vintern kommer jag måla om och fräscha upp i butiken, göra den mer till min egen. Det kommer också bli mer fokus på ekologisk och hälsosam mat och utökning av det sortimentet. Jag kommer framöver kunna erbjuda både kyl- och frysvaror samt tvätt- och diskmedel som är miljövänligt. Sortimentet av skor kommer utökas, idag har vi märken som Scholl, Sköna Marie och Embla men jag vill ha större utbud av både dam- och herrskor. Sen har jag också tankar på att öppna upp för barnskor i butiken, men allt beror på vad mina kunder efterfrågar. Kom gärna in till mig och säg vad ni vill ska finnas i butiken.

-En annan sak jag verkligen vill satsa på är maten. Jag skulle gärna saluföra fler ekologiska, närproducerade produkter i min butik. Idag handlar hälsokost mycket om olika piller, vilket i sig kan vara jättebra men i kombination med riktigt bra, hälsosam kost kan man faktiskt äta sig frisk från många olika diagnoser, hälsorisker och sjukdomar. Jag hjälper gärna till med min kunskap kring just dina problem.

 

Vad är på gång i Årjängs Hälsokost?

– Jag kommer att inleda ett samarbete med Nicholas Vahé som är utbildad kock, chocolatier och konditor och har ett eget varumärke som kombinerar de klassiskt franska traditionerna med annorlunda smaker med en skandinaviskt twist. Med sin kunskap och passion för mat och råvaror erbjuder Nicholas Vahé delikatesser, drycker och accessoarer av hög kvalitet som inom kort kommer att finnas i butiken.

 

nya_arjangs_halsokost_03

 

Hur tänker du framåt?

– Jag kommer att fortsätt utveckla min butik så att Årjängsborna får det sortiment de efterfrågar. Jag kommer att fortsätta att göra butiken till min egen och jag kommer att fortsätta leta efter lokala eko-producenter i min närhet för att få in så många lokala producenter dom möjligt in i min butik.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng