Nystart på Kappan, Arvika

Amuse träffar Kristina och Ann på Kappan i Arvika en solig sensommardag. De hade nyöppning av Kappan den 4 augusti.

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Berätta lite om nya Kappan.

– Vi har verkligen haft en kanonstart på nya Kappan! Många av våra gamla kunder kommer tillbaka men vi har också fått nya kunder som inte handlat hos oss tidigare. Det känns jättebra.

 

 

kappan_02

Vilka är ni som jobbar på Kappan?

– Kappan ägs ju nu av en kedja som heter Cjap. Denna kedja ägs av flera stora danska modehus och vår butik är den åttonde butiken i Sverige.
Jag, Kristina, har jobbat här på Kappan i 13 år och är nu butikschef och Ann som har jobbat här i 10 år nu. Vi har också en tjej som rycker in och jobbar vid behov, Ann Kjellarsson. Hon är också den sömmerska som vi anlitar när våra kunder behöver hjälp med ändringssömnad eller uppläggning av exempelvis byxor. Vi tycker att det känns bra att kunna erbjuda våra kunder den servicen.

 

Vad är det som är nytt med nya Kappan?

– Vi har bytt ut en del märken och tagit in en hel del nya som vi hoppas ska falla våra kunder i smaken. En annan nyhet är också att vi nu kan erbjuda kläder från Pont Neuf och Choice som gör kläder i alla storlekar. Det känns bra att vi också har kläder med en generösare passform i vårt sortiment. Vår målgrupp är alla kvinnor i alla storlekar i åldern 30+.

 

Har ni nåt mer spännande på gång?

– Ja det har vi faktiskt! Vi var på Stockholmsmässan under helgen och där kom vi i kontakt med ett nytt, eller snarare nygammalt märke. Det är modeskaparen Margit Brandt som vi kommer att ta in till våren. Margit Brandt var väldigt känd i modevärlden och nu efter hennes död har hennes make beslutat sig för att använda Margits design i nytappning. Det ska bli väldigt spännande att se hur dessa kläder tas emot av våra kunder i vår.

 

Nu är ju hösten på väg och med det nya kläder, vad är på ingång hos er?

– Vi laddar upp med nya, höstigare plagg. Det roliga i år är att det är mycket färger i höstens kläder. Vi ser mycket gammalrosa, vinrött, grönt, marinblått, ja i alla blå nyanser faktiskt. Det är roligt med färg som en kontrast till allt svart, vitt och grått som vi annars gärna klär oss i på hösten. Vi väntar också in en leverans från Warehouse i september- oktober med massor av härliga ytterplagg.

 

Kan ni ge ett modetips inför inköpet av höstens garderob till våra läsare?

– Egentligen är det så att det mesta är tillåtet idag. Det finns byxor med allt från slim fit till bootcut och alla är lika okej idag. Det blir mycket stickat i höst, långa stickade koftor håller i sig och så gör även ponchon. Vårt bästa råd är nog att man ska klä sig bekvämt, allt är tillåtet!

 

 

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng