Carin Coach

”På allas läppar – Coaching”

Hösten 2017: chans att coacha dig själv i 4 nr av AMUSE. Som hjälp får du frågor att klippa ut och sätta på kylen eller badrumsspegeln. Vid din sida finns ingen mindre än, Carin Coach – vår krönikör, känd från bland annat NWT:s spalt i Arbete & Ekonomi: ”Fråga coachen” och Vi i Villa, på webben. Du får också inspiration och exempel från en hemlig figur som kallar sig ”Giraffen”. Här hittar du första coachtexten.

 

Text: Redaktionen, Foto: Linda Modin Klemner

 

Vem är Carin Coach?

– ”Född glad”, sa min mor. Jag har nära till skrattet och älskar det som är roligt. Mitt fokus ligger på positiva tankar, mental styrka, yoga, närvaro i nuet och jag är en utpräglad njutningsmänniska. Med 45 års yrkeserfarenhet i pedagogik, specialpedagogik, personlig utveckling och de senaste snart 30 åren coaching, så väljer jag att vara i ständigt lärande genom att t ex vara ”sämst” och att vara ovetande. Jag lyssnar noga på vad jag möter, allt från små barn – till 105 år gamla bloggarvännen, Dagny Carlsson. De sista åren har jag engagerat mig i ICF.

 

Vad är ICF?

– Det är en kvalitetsstämpel och garanti för seriöst och etiskt coacharbete. Jag arbetar som professionell coach och sitter med i redaktionsrådet för ICF Sverige (International Coach Federation). Coachsamarbetet bygger på en trygg struktur med 11 kärnkompetenser. Mina kunder är t ex; Vd:ar, chefer, team, grupper medarbetare och privata. ”Det krävs två för en tango!”, betonar Carin. Nya tankar och aktiva handlingar behöver förankras för att det ska ske en utveckling, Carin tipsar via citatet nedan om en artikel från Marie-Louise Wallin, ICF Certifierad Coach (ACC):

Coaching- redskap för ditt personliga ledarskap: ”Coaching innebär en medveten och tydlig kommunikation som bygger på självkännedom och medvetenhet om styrkor, drivkrafter, värderingar och hinder. Ökad medvetenhet är viktiga verktyg som skapar förutsättningar för nya perspektiv på vägen mot dina mål och önskningar. För att detta ska leda till förändring finns ett tydligt fokus på handlingar. Utan handlingar – nya handlingar, sker ingen förändring och utveckling.” /…/ Läs hela artikeln här. Det ger suverän upptakt för din egen prova-på- coaching.

Realistiska förväntningar – tema varje månad

 

Vad kan läsarna förvänta sig av att coacha sig själva i fyra nummer av AMUSE under hösten 2017?

– En lekfull variant av gratis prova-på-coaching, eget arbete och utmana sin komfortzon.

Starta NU! På Nyårsafton kan du klappa dig själv på axeln: Tack för att jag hängde på direkt i september. Ditt val, ditt ansvar – att göra! Varje månad nytt tema: oktober: beslut, november: mål och december: insikt. Kom ihåg, säger Carin, jag vet inte vem som läser. Jag har ingen aning om läsarnas intressen, sätt att lära, värderingar, motstånd, inställning. Det vore Wow! om läsarna tar beslut att haka på ”all in” och utforskar vad de kan gör för sig själva i höst!

 

Hur går det till och var kommer ”Giraffen” in?

– Läsaren väljer ut tre mål- att jobba med under hösten. Redan i dag kommer inspiration från ”Giraffen” här. Läsaren ansvarar för sina mål och får varje månad inspiration via frågor och ”klippa ut- knep” under hösten. Av läsaren krävs vilja och en bra dos ”anamma” för att det ska bli något. Det är en rejäl utmaning att få till coaching via en månadsspalt, men med AMUSE-läsarnas engagemang så ökar chanserna. Den läsare som går ”all in” – vinner fina priser, berättar Carin. Läs mer om upplägget på startsidan för Coachprojektet.

 

Följ gärna Carin Coach i sociala medier och på hennes webb:
Hemsida, FacebookTwitter, Instagram, Youtube, PinterestLinkedIn
Är du superintresserad? Börja då följa ICF på My News Desk.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng