Pekås i Säffle

”För att värna om miljön har vi nu investerat i energisnåla kyl- och frysenheter samt bytt ut vårt elsystem.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse träffade Fredrik Heintz som har varit butikschef på Pekås i Säffle sedan de startade upp år 2003.

 

Pekas_Saffle_2

Hej Fredrik! Kan du berätta för oss hur länge du har jobbat på Pekås?

– Jag har jobbat här i 13 år, jag har varit med från start när vi öppnade Pekås butiken i Säffle. Pekås är ett Värmländskt företag och har 14 butiker i Värmland. Vi är ett dotterbolag till Konsum.

 

Vad jobbade du med innan du började på Pekås?

– Jag jobbade på Konsum i Vålberg och på Konsum på Vallgatan.

 

Ni har haft er nyrenoverade butik ett tag, hur har reaktionerna varit från kunderna?

– Det har varit väldigt positiva reaktioner. Kunderna har blivit fler och försäljningen har ökat. Det är fler som väljer att storhandla hos oss. Det kan bero på att vi har fått ett större sortiment. Nu har vi över 6500 artiklar att välja på. Ljuset har blivit bättre, bättre fokus i butiken, det har blivit fräschare och vi tänker mer miljövänligt.

För att värna om miljön har vi nu investerat i energisnåla kyl- och frysenheter samt bytt ut vårt elsystem. Det känns otroligt bra.

 

 

 

Hur många anställda har ni?

– Vi är åtta stycken som jobbar här på Pekås.

 

Vad är din uppgift i butiken? Har ni uppdelade ansvarsområden?

– Alla har olika ansvarsområden, frukt och grönsaker, kolonial, kassa och chark bland annat. Sen är det mitt jobb att sy ihop allt så att det fungerar på alla områden. Om någon får några problem med något så ska jag träda in och hjälpa till. Det är A och O att alla varor finns hemma i butiken. Många av kunderna är stressade och vill att allt ska finnas på ett och samma ställe, det ska gå snabbt och smidigt att handla.

 

Hur länge har Pekås funnits?

– Pekås har funnits sen 1981 och 2003 öppnade Pekås i Säffle. Från 2000 är Konsum Värmland hundraprocentig ägare. Vi skapade då ett dotterbolag som drivs helt självständigt med en separat VD. Huvudkontoret ligger i Karlstad. Vi ser det som en stor fördel att vi har kontoret lokalt, nära kunderna.

 

Hur ser du på framtiden?

– Framtiden ser väldigt positiv ut. Jag vet att det här kommer bli kanon, det känns jättebra. Vi får mycket positiv respons.

Vi har ett poängsystem för varje krona som handlar för så får du ett poäng på ditt med mera kort. Det i sin tur ger rabatt på antingen varor eller andra saker som finns att välja på. Vi har fått in en kortapparat, där kunderna kan kolla sina poäng på sitt kort direkt i butiken. Det har varit positivt nu när kunderna lärt sig hur man kan få rabatt på ett snabbt och smidigt sätt.

 

Hur ser era öppettider ut?

– Måndag-fredag: 9-20, lördag: 9-18, söndag: 10-18.

 

Vad skulle du göra om du fick 100 miljoner kronor av oss?

– Jag skulle ut och resa med sambo Camilla och barnen samt skänka bort en del.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritmat?Oxfilé med potatisgratäng
Kaffe eller Te?Kaffe
Senaste film?En man som heter Ove
Bästa resaSenaste familjeresan till Turkiet

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng