Rimfrost

Rimfrost

”AMUSE tog ett snack med Hravn i Rimfrost för att pejla läget.”

 

Text: Redaktionen,  Foto: Katie Metcalfe

 

Hej Hravn, vad är Rimfrost för band och hur startades det? Berätta gärna om er resa till dit ni är idag.

– RIMFROST är ett black metal band som startades i Hagfors av mig (Hravn – gitarr & sång) och Throllv (trummor) år 2002. Det är ett extremhårdrocksband som flörtar med Heavy metalens tyngd och Death metalens brutalitet. Vi startade bandet när vi var fjorton år gamla, då främst för vår förkärlek till hårdrock och att vi ville bidra till scenen. Ju mer inbitna vi blev inom extremgenren så växte besvikelsen, efter att man avlyssnat alla gamla klassiker (Bathory, Death, gamla Mayhem etc.). ”Det finns ju inga som gör riktigt go extremhårdrock längre” kände vi båda. Efter det blev det lite av en grej att vi kör på det vi tycker extremhårdrocken ska gå ut på. Tunggung samtidigt som det går undan. Kontraster inom musiken är väldigt viktig. De flesta som gör detta låter ju likadana och då håller jag mig till originalen. Vill inte låta som en gnällig gubbe som inte fått sig nåt på länge, men det är sant! Jag tycker att vi gör något unikt som både tilltalar den gamle räven och den nya emo-svåra-tonåringen.

 

 

Vilka medverkar i bandet, vad gjorde ni innan ni spelade ihop?

– Jag, Throllv som sagt och Jargon, bas (ex-Skineater, Dark). Jag och Throllv har alltid hållit ihop. Det är fjortonde året vi spelar tillsammans. Man blir gött samspelta då. Jargon blev med i bandet i februari detta år. Vi kände till honom innan genom hans andra projekt och vi kände att vi behöver ha med honom i RIMFROST. Så blev det!

 

När upptäckte ni ert musikintresse?

– Vi har alltid älskat Heavy metal. Accept och Judas Priest är fortfarande husgudar!

 

Har ni någon låt som blivit något av favorit att framföra live?

– Jag älskar att lira Freezing Inferno från första plattan. Den är perfekt som live låt och har allt, tyngden, gunget, snabbheten och plöjet.

 

Ni spelar egna låtar, förutom dem spelar ni då covers?

– Ja, vi kör egna låtar. Är vi främmande för att dra av en go cover någon gång? Nej.

 

Vad är det som driver er att hålla på med musiken?

– Kärleken för musiken. Jag gör det inte för pengarnas skull (då hade jag gjort nåt annat!). Haha! Jag säger utveckling också, både som person och som musiker. Det är allt i ett, spela massa goa låtar som får pälsen att stå på en, träffa sköna människor över en öl, skratta och leva fan. Det är en gemenskap, ett brödraskap.

 

Vilka är era influenser inom musiken?

– Inom extremgenren skulle jag säga: Bathory, Immortal, Death. Annars är det som sagt Accept och Judas. De två sistnämnda slår käften ur led på de flesta extremakter i mitt tycke.

 

Hur många skivor har ni spelat in och vart kommer man åt dem?

– Vi har spelat in tre fullängdare vid det här laget och en Mini-Cd (var en demo som vi släppte som M-CD). Man kan köpa via diverse online butiker som säljer plattor. Men enklast är nog att surfa in på vårt skivbolags hemsida och kolla läget. Non Serviam Records. Bara att googla.

 

Rimfrost

Vad tror ni att man måste göra för att lyckas och bli riktigt bra inom musiken?

– Allt har med tur att göra. Tur och kontakter. Så är det. Du kan vara Malmsteen på gitarr, det spelar ingen roll. Har du inte ditt kontaktnät eller tur kommer du få sitta och glänsa själv ändå. Mer eller mindre. Sen tror jag på charm! Fy faan va tråkigt det är att se band som står och vill av scenen, eller försöker vara så tuffa att det blir pinsamt. Entertainment är det det kallas, den som inte förstått det kan sätta sig i källaren och tjura. När jag går på konsert, då vill jag bli underhållen ta mig fan. Inte se en sur konstellation på fyra, fem musiker. Då kan jag dra på en live-dvd hemma istället och spara de där surt förvärvade slantarna. Kolla på Kiss, Rammstein eller Alice Cooper, vad har de gemensamt? Just det…show.

 

Hur brukar ni få spelningar?

– Olika faktiskt. Ibland hör arrangörer av sig och vill boka oss, men oftast är det genom kontakter i dagens läge. Tyvärr är det ju en sån stor konkurrens på live-fronten nuförtiden. Inte heller ovanligt att band får betala in sig för att lira, det är ju business.

 

Hur ser er drömframtid ut?

– Att få fortsätta vara kreativ och lira metal.

 

Hur skulle ni beskriva er drömspelning?

– Det skulle vara att få stå på Wacken i Tyskland och plöja på scen inför tusentals personer. Men jag gillar verkligen känslan i en mindre lokal, där publiken är dedikerad. Man kan nästan känna deras andedräkt, genom ett hav av svett och öl. Mys på hög nivå!

 

Hur ser det ut framöver?

– Vi ska ta över hårdrocksvärlden, så klart!

 

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng