Roadhouse Rockband

”Vi har aldrig tråkigt när vi spelar, säger han. Allt för publiken.”

 

TEXT: Redaktionen, FOTO: Roadhouse Rockbands Facebook

 

Amuse träffar Denny Jansson från Roadhouse Rockband hemma hos honom en fredagseftermiddag, han har tagit en semesterdag och sitter ute i solen när vi kommer hem till honom. Vi småpratar och skrattar lite innan vi börjar intervjun.

 

Denny Jansson
Denny Jansson.

 

Han berättar att han tidigare spelat i olika band genom åren, och senast innan Roadhouse Rockband spelade han i ett Rockabillyband. Det såg ut att gå bra för bandet och de fick skivkontrakt, men Denny kände att det inte var riktigt det han ville spela. Han hade en vilja att spela Rock’n’roll, 70-tals rock, så han hoppade av och funderade över vilken sammansättning han ville ha i ett band. Resultatet blev, för fem år sedan, Roadhuse Rockband.

 

Vi frågar hur mycket de spelar, och Denny berättar att det i dagsläget handlar om ett 10-tal spelningar per år, men där förhoppningen är att kunna spela vid ett 20-tal tillfällen per år. Det vore nog optimalt för oss idag säger han. Det ska trots allt tas hänsyn till arbete, familjer och annat i livet. Det är ganska svårt att få spelningar idag säger han, det är många som spelar och de har ingen som hjälper dem med bokningar, utan sköter det själva. Det blir mycket ringande och jagande för att få spelningar, och de har önskemål om att få någon som hjälper dem med bokningarna.

 

Vi pratar lite om hur spelningarna kan vara, och vi passar på att fråga vilken som varit den hittills roligaste spelningen. Denny har svårt att plocka ut någon enskild, men nämner ett tillfälle. De skulle spela på ett 50-årskalas i Gustavsfors, och när de kom fram var det hällregn. Det var uppställt ett stort tält där det var uppdukat. Dagen gick bra och spelningen blev den roligaste än så länge säger han.

 

Roadhouse Rockband på torget i Åmål 2015-08-08.
Roadhouse Rockband på torget i Åmål 2015-08-08.

 

Han berättar att de alltid har roligt på spelningarna och att det näst intill alltid händer något ”stolleri”, som han uttrycker det, när de spelar. De bjuder in till det själva säger han, då vi har trådlösa instrument och går runt bland publiken när de spelar, och att de brukar hoppa upp på borden och rocka loss. Publiken hakar på och kommer upp och dansar med bandet när de spelar och hjälper till med sången. Vi har aldrig tråkigt när vi spelar, säger han. Allt för publiken.

 

Amuse är naturligtvis nyfikna på om de har spelat in något, eller om de har några planer på att göra det. Denny berättar att de gjort en demo-skiva med fyra låtar där Denny sjunger på två spår, Stefan Löwenborg på ett spår och Tommy Pettersson sjunger på det fjärde. Det är fyra ganska olika låtar och demon är mest till för att visa vad det är de spelar. Han berättar han de brukar ha med sig ett antal skivor när de spelar, där de säljer en del billigt, och en del delas även ut gratis bland publiken.

 

Denny berättar att han också skrivit mycket som han gett bort till andra, och vi frågar naturligtvis om inte Roadhouse Rockband spelar några av hans låtar, och Denny berättar att de inte gör det, framförallt för att han inte tycker det passar in riktigt i deras stil. Det han skriver själv är i stil med t.ex. Eagles och Creedence Clearwater Revival.

 

Han berättar vidare att han gärna skulle vilja ha möjligheten att komma och bara lägga nycklarna på bordet och sedan sitta och göra eget material och spela in. Det skulle verkligen vara roligt att få göra på ålderns höst. Jag har låtar som jag skulle vilja spela in, och jag har folk som skulle passa för att medverka vid inspelningarna. Och många kompisar som gärna vill att jag ska göra det, men det har tyvärr inte blivit något av det.

 

Vad gäller favoritlåtar för bandet att framföra så är det några som Denny nämner. Det är en låt som jag vet att bandet tycker mycket om, och det är en låt som heter Dead Flowers, av Rolling Stones. Den gillar de, från att inte ha gillat den från början. Den tycker vi själva att vi gör bra. Sedan har vi också lite Bruce Springsteen, t.ex. Glory Days.

 

På frågan om vilket/vilka band som de gärna skulle vara förband till, om de fick chansen, så återkommer Denny till bl.a. Deep Purple. Då hade jag ju gått upp direkt och spelat, säger han. Annars är det att få spela på en festival, där musikstilen går hem, där publiken har likasinnad musiksmak. Att där få vara förband till något större band.

 

Amuse avslutar intervjun med att fråga hur det ser ut med repmöjligheter för Roadhouse Rockband. Denny berättar att de träffas en gång var 14:e dag, och att det är lite svårt att få ihop så mycket mer reptid, det måste ju tas hänsyn till både arbete (där bland annat skiftarbete ingår) och familj, men även annat i livet som gör sig påmint emellanåt. Vi har en bra replokal, och där går vi igenom lite olika låtar, och ibland händer det att vi endast repar t.ex. körsång för att det ska fungera bra.

 

FAKTA
Denny Jansson (Dougie)Sång & gitarr
Stefan Löwenborg (Lövet)Sång, gitarr & munspel
Robert Herou (Robban)Keyboard/piano
Henrik Olsson (Henkke)Sång & trummor
Tommy Pettersson (Tintin)Sång & bas

Facebook: facebook.com/roadhouse.rockband

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng