Säffle Tattoo Parlour

Säffle Tattoo Parlour öppnade i oktober 2018 på Västra Storgatan 12 i Säffle. Vi på Amuse var lite nyfikna på vilka som öppnat tatueringsstudion och vad de har gjort tidigare, så vi gjorde ett besök. Tatueringsstudion drivs av paret Adrian Cosmin och Simona Murarita.

 

Hej! Hur kommer det sig att ni öppnade just i Säffle?
– Vi har åkt runt i Europa i många år som gästtatuerare. Vi hamnade till slut i Arvika där vi jobbade på Arvika Body Art. Vi kände att det var dags att öppna något eget och hade redan kunder från Säffle som kom till Arvika. När vi upptäckte att det inte fanns någon tatueringsstudio i Säffle kändes det rätt.

 

Nu när ni har haft öppet i ungefär ett halvår, hur har det gått?
– Det har gått väldigt bra tycker vi, men mitt i månaden kan det vara lite lugnt.

 

Ni är ju båda två från Rumänien, vad är det svåraste med att starta företag i Sverige tycker ni?
– Det är ganska mycket byråkrati och eftersom vi inte är så duktiga på svenska än så får vi ju prata med myndigheter på engelska och det är ganska svårt ibland känner jag. Det blir bättre ju mer svenska vi lär oss så klart.

 

Berätta lite om er bakgrund!
– Simona: Jag har hållit på i fyra år drygt, och specialiserar mig på graphical och old school.
Ardian säger: Jag var 29 år när jag började tatuera, så jag har hållit på i 13 år nu. Jag specialiserar mig mest på realistiskt, old och new school samt neo-traditional.

 

Vem är den äldsta som har kommit hit för en tatuering?
– Vi fick en kund för ett tag sen som var 74 år, och det var hans första tatuering.

 

Har det hänt att ni har sagt nej till någon tatuering?
– Ja, det har hänt. Ibland är det inte genomtänkt, och sedan har vi även sagt nej på grund av ålder. Vi är väldigt noga med att man måste vara 18 år. Man får heller inte vara berusad eller påverkad av något.


Vad tycker du att man ska tänka på innan man tatuerar sig?
– Först bör du tänka ut vad du ska ha och vart på kroppen det ska vara. Ett tips är att surfa runt på nätet efter bilder och se hur andra har gjort. Bättre att tänka en gång för mycket än en gång för lite. Vi gör ju en del cover ups också, folk kommer hit som kanske har ändrat sig och vi bygger om det till något nytt och snyggt.

 

Har du tävlat med dina tatueringar någon gång?
– Ja, eftersom jag har rest runt mycket har det blivit en del tävlingar på tatueringsmässor runt om i Europa. Jag fick förstapris för realistiskt i Danmark för några år sedan, jag fick även en andraplats i mitt hemland Rumänien för en färgtatuering.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng