Säffleoperan ”Spelman på taket”

Det var åter dags för SäffleOperan att inta teaterscenen på Medborgarhuset i Säffle. Årets uppsättning är ”Spelman På Taket”. Vi på AMUSE var självklart nyfikna på att se föreställningen och den är minst sagt sevärd!

 

 

Musikalklassikern Spelman på taket har spelats för utsålda hus världen över och på SäffleOperan blev den en stor succé redan för 30 år sedan, med teaterns grundare i huvudrollen. Denna klassiker håller än! Den sjätte oktober 2018 var det premiär på SäffleOperan. Med en ständigt aktuell handling om kärlek, traditioner, mod, avsked, förändring och en stor dos humor! Följ med till den lilla byn Anatevka i tsarens Ryssland, där vi får följa den fattige mjölkhandlaren Tevje som kämpar för att upprätthålla de judiska traditionerna i en värld som är i förändring. Tevje menar att utan traditioner skulle byn vara lika farligt ute, som en ”spelman på ett tak”. Vi får också följa Tevje ́s döttrar och deras kamp om frigörelse och om att få bygga sina liv på verklig kärlek. Ta del av en historia om förföljelse, kärlek och politik, lika aktuell idag som när den skrevs. Spelman på taket höll länge rekordet som den mest spelade musikalen på Broadway. Verket innehåller också fantastisk musik med kända örhängen som ”If I Were a Rich Man”, ”Matchmaker” och ”To Life” Rollen som Tevje kommer att göras av ingen mindre än Mikael Samuelson, känd från våra stora scener runt om i Sverige. Vi blir lika imponerade varje år, och vi vill säga att hela ensemblen levererade både skönsång och härlig musik. Bra rolltolkningar och som vanligt är det barnen som gör störst intryck på oss. En extra stor eloge till regissörer, ljud och ljussättning och alla bakom scen som inte syns men gör ett enormt arbete för att få ihop allt så proffsigt.

 

 

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng