SJ Reinholdson

SJ Reinholdson har en historia som går långt tillbaka. Idag drivs butiken SJ Reinholdson av Margaretha Lifält och dottern Regina Gavling.

 

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Hos SJ Reinholdson får du dina presenter vackert inslagna.
Hos SJ Reinholdson får du dina presenter vackert inslagna.

Redan 1905 startade Sven och Johan Reinholdson butiken som sedan övertogs av sonen David. Davids dotter Lena utbildade sig till guldsmed och tog över verksamheten. Margarethas far, Sture, jobbade som urmakare åt David och han tog över verksamheten då Lena ville sälja och flytta från Årjäng. Sture lät så småningom sina tre barn ta över verksamheten även om han själv fanns med som urmakare. På den tiden hade butiken både urmakare, optiker, foto och juvelerare. Margaretha och hennes syskon, Karin och Lars, drev butiken och genomförde sina förändringar för att hålla butiken mer tidsenlig. Idag är det Margaretha och hennes dotter Regina som driver butiken och de har satt sin egen prägel på SJ Reinholdson. Brodern Lars finns fortfarande kvar som delägare medan systern Karin har överlåtit sin del. Idag driver Margaretha och Regina butiken som har ett stort och smakfullt utbud av smycken, klockor och interiör i centrala Årjäng.

 

Hur har butiken förändrats genom åren?

– För längesedan fanns det en optiker, en urmakare och en juvelerare på plats i butiken men tiderna förändras. Idag finns inte samma efterfrågan på dessa tjänster, iallafall inte lokalt, så vi har ändrat vår butik efter kundernas önskemål allt eftersom. Idag har vi ett stort utbud av smycken från bland annat Edblads, Astrid & Agnes, Birdie och Tissento. Vi har också klockor från Guess, Fossil, GUL, Cover och Police. Utöver detta har vi massvis med inredning och interiör vilket är väldigt roligt. Vi har också som enda butik i Årjäng ett stort utbud av dopgåvor. Sen har vi en delikatessavdelning som vi gärna vill utöka med mer lokalproducerade varor. Idag har vi bland annat varor från RAW i Arvika och Sverigeskafferiet.

Vi ser idag att allt fler vill köpa presenter som ”går åt” istället för exempelvis en sak. Vi vill därför ge våra kunder ett alternativ där de kan plocka ihop sin egen present i form av téer, choklad och andra varor som vi förpackar på ett personligt sätt i form av en fin present att ge bort.

 

Är Årjängsborna ”köptrogna”?

– Ja, det tycker vi. Vi har många Årjängsbor och många norrmän som handlar hos oss och det är ju kul! Vi får ofta förfrågan om att plocka ihop något personligt till en speciell person med både interiör, något från delikatessavdelningen och kanske en blomma tillsammans med det. Vi gör ett fint arrangemang av alltihop som vår kund kan ge bort.

 

sj_reinholdson_01

 

Just inredning och interiör verkar vara populärt i Årjäng?

– Ja, inte bara i Årjäng utan i hela Norden vill vi säga. Det är ju så att i sydligare länder bjuder man ut sina bekanta men i Norden bjuder man hem. Och bjuder men hem så vill man ju att gästerna ska komma hem och känna sig bekväma och tycka om det man ser. Vi nordbor är mer måna om våra hem än några andra. Vi ser en tydlig trend i hur man formar sitt hem utefter den man är och hur man vill framstå. Inredning och interiör är viktigt i Norden. Därför har vi på SJ Reinholdson valt att lyfta fram just den biten och visa de senaste trenderna utöver just smycken, klockor och annat som vi har i vår butik. Folk idag nöjer sig inte med den ärvda servisen efter farmor utan vill ha någon som passar just dem och det kan vi tillgodose.

 

Vad har ni för planer för framtiden?

– Vi ska på den stora Formexmässan nu i helgen (26-28/8, reds anm) och då hoppas vi få med oss massor med nytt hem till butiken. Vi kommer att uppdatera oss på nya trender och sedan kunna erbjuda våra kunder det allra senaste inom heminredning och interiör.

Vi tänker också att vi ska utöka sortimentet på delikatessavdelningen med mera svenskproducerade och mer ekologiska produkter.

 

Har ni sett några förändringar hos era kunder över tid?

– Ja, det har vi faktiskt. Under de åren då mobiltelefonen kom märkte vi att efterfrågan på klockor avtog. Folk ville hellre kolla klockan på sin mobil än på sin handled men nu verkar det ha svängt. Nu vill man återigen ha en klocka lättillgängligt på sin handled och efterfrågan på snygga klockor har ökat vilket är positivt för oss som ju verkligen gillar klockor.

 

Varför ska man handla sina smycken och presenter hos SJ Reinholdson?

– Vi erbjuder personlig service. Vi kan erbjuda något som inte de stora kedjorna eller internetbutikerna har. Vi försöker se varje kund som unik och ge just den kunden precis vad den vill ha och behöver. Har vi inte just den varan kunden vill ha inne för tillfället kan vi som oberoende butik försöka ta hem just det som kunden önskar. Det går oftast att få hem på ett par dagar, och hur många dagar tar det inte att få hem saker på nätet? Dessutom lägger vi stor vikt vid personlig service och fina presentinslagningar. När man köper en present från SJ Reinholdson ska man få ett fint paket att ta med sig till kalaset. Som en kund sa till oss -Hos SJ Reinholdson är ingenting omöjligt! Det är ett måtto som vi vill leva upp till!

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng