Snövit i Arvika

”Vi funderade länge på att starta något nytt inom inredning men så såg vi att butiken Snövit var till salu och det kändes helt rätt för oss. Det lockade med en etablerad butik som ändå går att bygga vidare på.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse tog ett snack med två av dem som bestämt sig för att driva butiken Snövit vidare – Emmy Dalberg och Mari Olsson.

 

Hejsan! Vilka är ni som tagit över butiken Snövit och hur kom det sig att ni gjorde det?

– Vi fyra som tagit över och äger butiken är: Emmy och Birgitta Dalberg, Calle och Ida Forsberg med en anställd, Mari Olsson.

Vi funderade länge på att starta något nytt inom inredning men så såg vi att butiken Snövit var till salu och det kändes helt rätt för oss. Det lockade med en etablerad butik som ändå går att bygga vidare på.

 

Snovit_2

 

Hur länge har Snövit funnits?

– Butiken fyller hela 40 år i april i år (2016). Så vi är glada att få förvalta butiken vidare.

 

Vad Sysslade ni med innan?

– Mari: Vi två lärde känna varandra via arbetet på butiken Cubus.

– Emmy: Vi blev bra vänner genom jobbet, så det känns riktigt bra. Vi har båda barn och brinner för inredning för barnrum, så det blev ett naturligt steg att ta in mer av det i butiken.

 

Hur ser ni på framtiden?

– Vi öppnade ju nyligen och det har gått väldigt bra hittills så vi har stor tro på framtiden. Vi börjar ta in en del nya märken som inte fanns här tidigare vilket vi tycker är kul.

 

Vad ska man tänka på om man starta eget?

– Emmy: Man måste våga ta steget tycker jag, hitta en bra idé och sedan omge sig med folk som har erfarenhet. Jag gick en starta eget-kurs som hjälpt mig mycket.

Sen tycker jag det underlättar att vara flera delägare så man kan hjälpas åt och ha någon att bolla idéer med.

 

Snovit_3

 

Hur blir det med personal, kommer ni anställa fler?

– Vi två kommer jobba heltid, sen kommer de andra tre delägarna hoppa in och hjälpa till på helger. Men vi hoppas ju att det går så bra så att vi kan anställa fler.

 

Emmy, vad skulle du göra om du fick 100 miljoner av oss?

– Då skulle jag renovera ännu mer i butiken, sen skulle jag leta efter någon bra ort där vi kan öppna ytterligare en Snövit butik. Får man drömma så vore det kul att ha en kedja i framtiden.

 

SNABBA FRÅGOR MED EMMY
Favoritmat?Tacos
Bästa resan?Rhodos
Katt eller hund?Katt
Nattuggla eller morgonpigg?Inget av alternativen.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng