Soul Salvation

”det är ju alltid något extra med att spela hemma i Arvika så vi skulle nog kunna säga att Arvika Hamnfest & våran spelning på Olssons Brygga nu senast är de roligaste”

 

TEXT: Redaktionen, FOTO: Christer Lönnroth

 

Hur startade ert band och hur länge har ni spelat ihop?

– Vi bildades under sommaren 2014. Allt började med ett blues-jam som vi hade pratat länge om att vi skulle göra. Så vi träffades tillslut, ca. ett halvår efter första gången vi hade pratat om det, som senare ledde till att vi började träffas oftare och skriva egna låtar ihop.

 

Vilken musikstil har ni för de som inte vet?


– Våran grund ligger i Rock & Blues-genren, men har även inslag av Soul.

 

Vilka medverkar i bandet och vad spelas det för instrument?

– Bandet består av vår sångare Simon Karlsson, Emil Solberg Wachenfeldt på gitarr och Jens Nilsson på bas. Vi hade även Paul Bärjed på trummor, men han valde tyvärr att hoppa av för ett par månader sedan pågrund av nya musikaliska äventyr. Men vi är på gång med ny trummis som vi kommer gå ut med så fort det är klart.

 

När upptäckte ni ert intresse för musiken?

Emil: Jag har haft med mig musiken ända sen födseln kan man säga, min pappa är musiker sedan långt tillbaka så intresset för instrument & musik har funnits med sen dess.

Simon: Jag upptäckte mitt musikintresse vid 12 års ålder tack vare Emil faktiskt. Då han satte på Deep Purple’s album Machine Head en av de första gångerna vi träffades och när första låten, som var Highway Star kom på så var jag såld. Sen försökte man lära sig spela olika instrument och bildade band med Emil och andra vänner.

Jens: Jag har alltid lyssnat mycket på musik, men intresset för att spela var när mina föräldrar tog med mig till kommunala musikskolan på en prova-på-dag som liten.

 

Hur brukar ni få spelningar?


– Det är på olika vis. Ibland hör någon av sig och frågar om vi är intresserade av att spela hos dem, och ibland får man höra av sig själv om man har hittat ett spelställe man vill spela på.

 

Vad har varit er roligaste spelning hittills?


– Varje spelning vi gör blir i stort sett roligare & roligare eftersom vi blir bättre och det kommer fler och fler och tittar på oss. Men det är ju alltid något extra med att spela hemma i Arvika så vi skulle nog kunna säga att Arvika Hamnfest & våran spelning på Olssons Brygga nu senast är de roligaste.

 

Hur ser framtiden ut för bandet?


– Vi ska börja skriva nytt material och boka in lite spelningar framöver.

 

Har ni spelat in någon skiva, eller tror ni att ni kommer göra det?


– Vi har spelat in en EP under vintern och våren som kommer släppas under sommaren. Vi väntar just nu på att det ska mixas färdigt.

 

Vad har ni för influenser inom bandet?


– Vi har ganska olika influenser allihop. Men det är positivt för det är då det kommer in så många olika bra idéer till låtarna vi skriver. Men för att nämna några så influeras vi av Jimi Hendrix, Rival Sons, Vintage Trouble m.fl.

 

Vad tror ni att man måste göra för att lyckas och bli riktigt bra inom musiken?


– För det första är det övning, övning & övning, sen måste man synas och höras mycket för att visa att man finns & försöka fånga så många hjärtan som möjligt. Det är en blandning av hårt arbete, kontakter och lite tur. Men man kommer nog långt på hårt arbete & kontakter.

 

Hur ser er drömframtid ut inom musiken?


– Drömmen är såklart att kunna livnära sig på musiken någon gång. Släppa några album, spela mycket och ha otroligt kul.

 

Vilken är er favoritlåt som ni framträder med?


– Vi skulle nog säga att det är våran egenskrivna låt ”Addicted”. Som för övrigt kommer vara med på Epn.

 

Om ni skulle vara förband till ett valfritt band, vilket skulle det i så fall vara?


– I nuläget så skulle vi nog säga Vintage Trouble eller Rival Sons. Men det finns många bra band som man skulle vilja spela förband till.

 

FAKTA
Simon KarlssonSång
Emil Solberg WachenfeldtGitarr
Jens NilssonBas

 

Facebook: facebook.com/soulsalvationband

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng