Sportlovsaktiviteter 2019

>> Sportlovet har fått sitt ursprung från det så kallade ”kokslovet” som infördes i Sverige år 1940 för att spara på kostnaderna för uppvärmningen av skolorna. Sportlovet varar en vecka i februari eller mars månad, i regel mellan vecka 7 och 12. På orter där lovet äger rum i februari kallas det även ibland för februarilov. Normalt brukar kommunerna fördela sportlovet över en treveckorsperiod och i vissa kommuner förekommer ”flexibelt sportlov” då eleverna får välja vecka själva.

 

Här i Värmland och norra Dalsland finns många roliga aktiviteter för både barn och vuxna i alla åldrar.

Gillar du skidor och utförsåkning så finns allt från Årjäng slalombacke, Ski Sunne, Åmåls Skicenter, Lesjöfors Slalombacke och utanför Arvika ligger både Rackstabacken och Valfjället Skicenter. Närmare Karlstad så finns Ålviksbacken i Grums, Bryngfjordsbacken i Skåre och med fin utsikt över Fryken ligger Fryksdalsbacken i Kil som även har lite mer avancerad skidträning för entusiaster på söndagar, rekommenderas!

 

Det finns en massa olika alternativ som skotersafari i Båtstad norra Värmland och även fina skoterleder kring Arvika och Sunnetrakterna.

 

Skridskor kan vara något för er som bara vill glida en fin vinterdag. Då har vi att rekommendera Mariebergsskogen skridskobana som även passar de allra minsta. Långfärdsskridskor i Arvika och allmän- hetens skridskoåkning på Tingvalla isstadion i Karlstad.

 

Vill du hellre uppleva annorlunda och lite avkopplande aktiviteter så finns Sun Dance Ranch i Hagfors där du får åka hästsläde igenom vackra Värmlands landskap. Är du mer för varmare aktiviteter inomhus så finnas det alltid bowling i de flesta samhällen, exempelvis på Bölas Bowling i Säffle. Vill du ha lite mer action så kan du köra paintball inomhus på Panikfabriken i Karlstad. Det finns även inomhus-gokart i både Årjäng och Karlstad.

Vill du lära dig simma eller bada under sportlovet så kan Deje simhall och Sundstabadet i Karlstad vara fina besöksmål. I Kristinehamn ligger ett fint badhus för hela familjen unga som gamla med bubbelpool och rutschkana.

I Hammarö kan du besöka ”Kusten” med sommarsol, bryggor och sjöbodar inomhus. I Munkfors kan du hyra en bastustuga vid Vågsjön, lite udda men en fantastisk upplevelse. I Storfors kan du få se filmer på vita duken i 4-K (Ultra HD)

 

Pimpelfiske vid Camping 45 för som gillar lugnt fiske med fin natur.

 

Sedan finns det oftast lokala ishallar och isbanor runt om i alla kommuner.

 

Vill ni hellre göra något kul i närheten så finns det alltid pulkabackar i närheten av där du bor där du kan åka pulka, stjärtlapp, bob och allt där till. Så njut av sportlovet och gör något aktivt som är bra för båda kropp och knopp!

 

NÄR ÄR DET SPORTLOV?

Sportlovet infaller vecka 9 i Värmland.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng