Team Sportia i Säffle

”Det finns allt från amatör- till proffssaker, det blir mer naturligt att handla hos oss för alla. Vi har ju satsat på att ha så mycket vi kan hemma så folk ska stanna och handla i Säffle och inte resa till Karlstad.”

TEXT & FOTO: Redaktionen

 

Amuse träffade Magnus Jansson som driver Team Sportia i Säffle.

 

Hej Magnus! Hur länge har du drivit butiken?

– I snart 16 år, tiden går så fort. Vi var två killar som startade Sportringen som vi drev i åtta år tillsammans, sedan har jag drivit Team Sportia själv i åtta år.

 

Team_Sportia_Saffle_2

 

Varför bytte du till Team Sportia?

– Jag tyckte att vi växte ur Sportringen, jag ville ha bredare organisation bakom mig och Team Sportia har varit ett riktigt bra val. Skillnaden är att ha ett huvudkontor med cirka 45 personer som kan hjälpa oss istället för 4-5 personer som det var på Sportringen. Team Sportia är ett bättre val för småstäder med en väldig kunskap och ett bredare sortiment. Det finns allt från amatör- till proffssaker, det blir mer naturligt att handla hos oss för alla. Vi har ju satsat på att ha så mycket vi kan hemma så folk ska stanna och handla i Säffle och inte resa till Karlstad. Jag är riktigt glad över att Säfflefolk tror på oss och är så lojala och handlar så vi kan ha en stor sportbutik i lilla Säffle.

 

Har du drivit något annat tidigare?

– Nej, jag var bygghandlare i 13 år, så jag bytte helt men sporten har alltid funnits med mig i mitt liv sedan barnsben.

 

Team_Sportia_Saffle_3

 

Vilka sporter utövar du själv?

– Oj oj, det är väl nästan allt, men det jag aktivt pysslar med nu är tennis, fotboll, springer, cyklar och åker skidor. Jag åkte faktiskt Vasaloppet på 5 timmar 40 minuter senast, sen har jag spelat A-lags fotboll i 32 år. Jag idrottar mycket för att vara ajour och kunna hjälpa kunder och vara social. Sen att det är nyttigt att röra på sig skadar ju inte. Det är ju underbart och lättare att jobba med sitt stora intresse.

 

Vilken är den bästa sporten att titta på?

– Personligen tycker nog att hockey är det bästa att se på.

 

Vilken är den bästa sporten att utöva?

– Oj, det finns många sporter, men jag föredrar nog fotboll.

 

Hur många anställda har ni i butiken?

– Vi är åtta ordinarie, fem heltid och tre deltid, plus extra personal. Nu när det är sommar kommer det in tre sommarjobbare också så vi kan få lite semester.

 

Vilken är den roligaste kunden att få in?

– En kund som letar kvalité och som jag får hitta något åt som de blir riktigt nöjda med.

 

SNABBA FRÅGOR
Bästa film/bok?Troja
Favoritlag?Leeds United i fotboll sen jag var 10 år.
Favoritmat?Mammas skinkstek med brunsås och potatis.
Favoritresa?Vi åker till Turkiet en gång per år på cykelkonferens.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng