TechnoAlpin

Snökvalitet genom erfarenhet

Amuse tog en tur till Sunne för att besöka Lasse Nordström som jobbar åt italienska företaget Technoalpin. Företaget Technoalpin omsätter ca 1,6 miljarder på snökanoner, eldbekämpning och så klart service och tillbehör. Lasse och två konsulter till reser runt i hela Sverige och Norge och har lite drygt 50% av marknaden på snökanoner.

Hej Lasse! När började du att resa runt och sälja snökanoner?
– Jag har hållit på med snösystem i ca 35 år nu, och det är detta jag jobbar heltid med. Sedan är min största hobby äldre amerikanska bilar, så 2011 bestämde jag mig för att köpa den här lokalen jag är i nu för det blev för svårt att jobba hemifrån. Man behöver mycket disciplin om man ska lyckas med det. Plus att jag hade inte platsen för alla bilar. Så nu när jag har utrymme importerar jag gamla bilar från USA.

 

Lägger du ner mycket tid på bilarna?
– En del tid blir det såklart, men de flesta i min kundkrets letar efter projekt som de renoverar upp själva. Mecka, fixa och polera är ju en stor del av hobbyn.

 

Vad är det svåraste?
– När det gäller bilarna och min stora hobby är det att få bra samarbeten med mekaniker. När jag importerar mina bilar hit är det ju en del som behöver göras innan jag kan sälja dem vidare. Många verkstäder runt omkring här har ju fullt upp, så att ha tid är väl ett problem. När det gäller mitt konsultarbete åt Technoalpin är det väl inte direkt något som är svårt eftersom jag har varit i branschen i så många år, men nu när man börjar bli till åren så är väl inte det optimala att resa Sverige och Norge runt kanske, men det går allt ett tag till.

 

Du berättar att du importerar många bilar, så jag antar att det blir många resor till USA?
– Ja, i början var det fler resor än nu. Jag har lärt känna en svensk kille som är gift med en amerikanska. De är bosatta i Dallas och han jobbar heltid med att åka runt i USA och leta bilfynd till mig och tre andra företag i Sverige.

 

”Mecka, fixa och polera är ju en stor del av hobbyn.”

 

Okej, kan man då även beställa av dig om man är ute efter ett speciellt fordon?
– Ja, det stämmer att jag tar upp beställningar, men man får vara beredd på att man kan få vänta ett tag.

 

Gör du även inbyten?
– Ja, jag har gjort många roliga affärer med allt från snöskotrar, traktorer, någon båt ibland men huvudsysslan är ju amerikanska bilar.

 

Är reservdelar till bilarna något du handlar med?
– Nej, det finns så många andra som gör ett bra jobb med det, men några kunder som har letat efter något svårt och speciellt har jag hjälpt så att de har skickat delarna inom USA till min kontakt och sedan har de fått följt med i min container.

 

Vad var det i den här lokalen tidigare?
– Från början låg det en bilverkstad här, jag tror huset är byggt 1931 och de höll på till 1952 ca, om jag har fått rätt årtal. Sedan känner de flesta i Sunne med omnejd till att Rifinntryck låg här tidigare.

 

Jag antar att du har sålt en hel del olika bilmärken under årens gång, men vad är populärast?
– Oj, vad svårt! Det är såklart en smaksak, men Chevrolet 1959-1964 är alltid populärt och lätt att sälja.

 

Vad är det som gör att du orkar ha ett heltidsjobb plus Lasses Yankeebilar?
– Intresset är väl A och O, sedan har jag kul på båda mina jobb och jag har väldigt roligt ihop med alla mina kunder.

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng