The Periwinkles

The Periwinkles

”Vi brukar ge publiken lite fakta och historiska anekdoter om de låtar vi spelar, och det uppskattas”

 

Text & Foto: Per Johansson

 

The Periwinkles
Peter Nilsson

När startades bandet?

– The Periwinkles i dagens form startades 2001.

 

Vilka medlemmar är ni, och vad är era roller?

Peter Nilsson som bland annat spelar keyboard, munspel och sjunger.

Jimmy Gustavsson på gitarr och sång.

Eddie Torsson på bas och sång.

Denny Jansson på gitarr och sång.

Jens Karlsson på trummor och sång.

 

Vem var den drivande kraften som satte fart på det hela?

– Några av medlemmarna hade redan tidigare spelat ihop i olika konstellationer men tröttnade lite på att det kunde vara svårt att hålla ihop. Det var Peter som kontaktade Denny och Jens och tyckte att för att det skulle vara intressant att fortsätta så skulle de spela 60-talsmusik. Sagt och gjort och både Jimmy och Eddie hakade på. Det råder dock delade meningar om när Eddie faktiskt anslöt till bandet, men som någon sa, det är inte troligt att vi spelade i ett par år utan basist.

 

Vad gör ni till vardags, utanför musiken?

– Peter arbetar som IT-konsult åt ÅF, Eddie som uthyrare på ÅKAB, Jimmy är på Hofpartner, Denny är på Utvecklingscenter och Jens är på Euromaint.

 

Var kommer bandets namn ifrån?

– Periwinkles har ju flera betydelser på engelska där en av dem är en färg, och det finns ett porslin som har den färgen. Tanken var från början att vi skulle ha färgen som tema, bland annat på scenkläderna.

 

Har ni något mål med musiken?

– Naturligtvis vill vi ut och spela, men mycket handlar också om att faktiskt träffas och ha trevligt och roligt när vi repar.

 

The Periwinkles
Eddie Torsson, Denny Jansson & Jimmy Gustavsson

 

Har ni gjort några inspelningar?

– Ja, vi har några spår som ligger på vår hemsida som man kan lyssna på. Peter har också byggt en liten studio där vi spelat in ett antal låter som just nu håller på att mastras. Sedan ska distributionen göras klart innan det blir tillgängligt för publiken.

 

Vad lyssnar ni själva på för musik?

– Oj, det är väldigt blandat och vi täcker nog in det mesta som finns tillgängligt. Jens gillar mycket med bland annat Toto, Marillion och Bon Jovi. Peter har alltid lyssnat mycket på 60-talspop, dock inte rock som exempelvis Rolling Stones och liknande. Eddie föredrar 50-tal, men är väl egentligen allätare. Denny har lyssnat mycket på jazzrock. Jimmy lyssnar på allt, fast kanske framförallt sådant som bandet behöver lära in.

 

Vilket band/artist skulle ni helst vara förband till respektive vilket band/artist skulle ni vilja ha som förband till er?

– Drömmen vore att få att vara förband till The Beatles där Paul McCartney spelar före oss.

 

The Periwinkles
Jens Karlsson

Har ni något som gör att ni sticker ut lite mer än andra?

– Ja, det tycker vi. Vi brukar ge publiken lite fakta och historiska anekdoter om de låtar vi spelar, och det uppskattas. Vi vill också att det ska se lite 60-taligt ut när vi spelar, både med klädsel och instrument.

 

Vad har ni på gång framöver?

– Vi har ju tyvärr ingen spelning planerad i dagsläget, men vi skulle gärna vilja komma ut på en eller ett par spelningar under sommaren. Sedan är det ju naturligtvis att få klart inspelningarna. Så vi kommer vara i studion när någon inte kan vara med och repa.

Idag har vi mest upptempolåtar på repertoaren som gör det svårt att spela unplugged, men vi har även ett antal låtar som skulle passa perfekt för unplugged-spelningar och det vore verkligen roligt att göra.

 

Om ni fritt fick välja vilken scen som helst i världen att spela på, vilken skulle det vara?

Jimmy: Madison Sqaure Garden i New York. Peter: Cavern Club i Liverpool. Denny: The Marquee i London. Jens: På taket till Abbey Road Studios. Eddie: Är inte så noga så länge det är för en publik som uppskattar 60-talsmusiken vi spelar, och de andra håller med.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng