Timmie Spångberg

Timmie Spångberg har jag nyligen släppt sin första EP, “På Nåt Konstigt Sätt”

 

TEXT: Redaktionen  FOTO: Linda Spångberg

 

Hej Timmie! När började du intressera dig för musik?

– Jag har varit väldigt intresserad av musik ända sedan jag var liten. Jag var en ganska ”livlig” liten person som sjöng och dansade mycket. På min sjuårsdag började jag intressera mig för musiken på allvar, då fick jag min första gitarr, en elgitarr. Jag började öva på elgitarren nästan varje dag. När jag blev äldre började jag på musikskolan och fick hjälp av lärare där, utvecklades och började lära mig mer ackord och specifika grejor. Det är lättare att spela vanliga ackord nu, så det är så jag har utvecklats.

 

Vad har du för musikstil?

– Svårt och säga men jag skulle säga en blandning på rock och pop.

 

Vilken är din roligaste spelningen hittills?

– Alla spelningar är roliga men extra roligt var när jag spelade alldeles ensam på en konferens på Selma Spa i Sunne och när jag och Jakob Siren vann Talangtävlingen som Silvénska Villan ordnat.

 

Hur ser det ut framöver och vad vill du uppnå inom musiken?

– Jag har det lite lugnare nu. Till hösten börjar jag på Sundstagymnasiet på musiklinjen. Jag har en liten studio hemma och vill utveckla den. Mitt mål är att kunna livnära mig på musiken så småningom. Att kunna ha kul och spela är mina framtidsplaner och min dröm.

 

Har du spelat in några skivor?

– Jag har spelat in tre singlar. Den första var “Forever Mary-Lou”, den andra var min jullåt, “When Santa Comes Around” och den sista “A Lovely Girl” som alla tre varit ettor på Värmlandstoppen. Utöver singlarna har jag nyligen släppt min första EP, “På Nåt Konstigt Sätt”.

 

Hur var det att ligga på Värmlandstoppen?

– Det var När jag kom ett första gången var det en helt fantastiskt känsla. Jag fick lyssna på Värmlandstoppen i bakgrunden när jag var på en lektion. Först räknande de inte upp mig, det var tio, nio, åtta, sju, sex, fem och jag tänkte, ”åh den kom inte med, så jag kan alltid försöka igen då”. Sen kom ettan och det var min låt. Jag skrek rakt ut och det var glädje tårar. Det var så himla roligt, jag kände att jag verkligen hade lyckats. Det var helt sjukt.

 

timmie_spangberg_02

När kommer nästa EP ut?

– Vet inte än, jag har tänkt att satsa på min nysläppta EP, “På Nåt Konstigt Sätt”. Att göra mer reklam för den Eftersom jag själv är väldigt nöjd med den. Det är min första EP och den innehåller fyra låtar istället för två och är skriven på svenska som jag aldrig skrivit på förut. Det är väldigt spännande, jag brukar skriva på engelska men tog det som en utmaning den här gången. Så jag ska fokusera på min senaste skiva just nu.

 

Har du några förebilder inom musiken?

– Jag tycker mest om gammal musik inom rock och pop genrerna. Elvis Presley är en idol, han är stor, det har han alltid varit. Phil Collins tycker jag också gör väldigt bra musik. Jag är ganska blandad, jag har många olika idoler inom rock och pop genrerna, men det är de två som jag kan säga att jag tycker mest om men också Del Shannon.

 

Vilken är din favoritlåt som du framträder med?

– Jag har inte uppträdd på länge men det är nog en av mina egna låtar i så fall. Jag har inte framfört mina nya låtar än men det skulle nog vara A Lovely Girl min egenskrivna låt, den är rolig att spela. Det är alltid roligare att spela sina egna låtar.

 

Hur brukar du få spelningar?

– Ja, det är lite olika. Just nu har jag inte så mycket spelningar för jag har varit i målbrottet så det har inte blivit så mycket. Men det brukar ringa folk ibland men ibland får jag även ta kontakt själv och säga att jag gärna spelar och är tillgänglig. Jag brukar alltid fråga och erbjuda att jag spelar.

 

Vad tycker du man måste göra för att skapa sig en framgångsrik musikkarriär?

– Jag tycker det är två saker. För det första att det är kul att spela. Har man inte kul när man spelar då är det ingen idé för då har man inte viljan att kunna fortsätta spela och utveckla sig. Den andra är att öva, man ska öva väldigt mycket tycker jag. Både individuellt men också om man är i en grupp så man blir tighta och riktigt bra. Men framför allt ska man tycka det är kul, det är huvudpunkten.

 

 

Om du fick välja vilken låt som helst, vilken är då din favoritlåt?

– Det finns så många men om jag måste välja en så är min favoritlåt just nu, Manfred Manns låt Pretty Flamingo som är den bästa.

 

Hur länge har du varit aktiv inom musiken?

– Jag har hållit på i cirka åtta och halvt år med musiken.

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng