Carin Coach & Dagny Carlsson

Världens bästa Dagny Carlsson, 104 år!

Carin Coach
Carin Coach

Har du hört talas om Dagny? Hon är världens äldsta bloggerska.

Dagny berättar: ”Jag fick en gammal dator när jag var 93 och lärde mig ordbehandling själv med hjälp av instruktionsböcker. När jag var 99 gick jag en datorkurs för äldre (det fanns inga tidigare) och där lärde jag mig blogga och vid fyllda 100 startade jag min blogg. Läraren fick in några rader i lokalpressen om den åldriga bloggaren och sedan är resten historia”. Dagny skriver varje kväll och har 1 ibland 2 miljoner som kikar in på hennes blogg, där hon kallar sig Bojan.

 

Första gången jag hörde talas om Dagny var via P1 i bilradion. Jag minns exakt inbromsningen vid rödljusen i Grums, med magnifika Billerud Korsnäsfabriken till höger. Dagny intervjuades om sitt långa liv. Själv var jag på väg till Karlstad och coachmöten. I höjd med IKEA (väster om Karlstad), hade Dagnys berättelse kommit till den dramatiska flykten ur ett dysfunktionellt äktenskap. Dagnys spännande visdom är enorm. Hon har skrivit en bok – tack och lov – och den såldes slut på nolltid. När jag var hemma och fikade hos Dagny för några veckor sedan så hade hon inget exemplar kvar. Vi drack kaffe ur rosenkopparna (vi har likadana) och mumsade på kardemummabullar från Vallhallabageriet i Stockholm.

 

Att vara med Dagny är en ära, som inte går att beskriva. Hon levererar ”one-liners” i mening efter mening, så skrattet fortplantar sig till både kropp och själ. Det där gillar Dagny – upplevelser och härlighet, som till exempel att njuta av Kungliga Operans strålande föreställningar. Vi har varit på både Carmen och La Bohème, druckit champagne och njutit av varenda minut, som Dagny säger.

 

Åsa Blanck, en helt enastående dokumentärfilmare, gav oss inblick i tre personers liv för något år sedan. Kanske såg du miniserien: ”Det är inte så dumt att bli gammal” på SVT. Det var inför det tv-programmet som radion plockade upp en repris: ”De gräver upp nå´t gammalt”, som Dagny sa och fyllde på med fler one-liners…

 

Vill du veta mer om Dagny så tipsar jag dig om att kika in i mitt Virtuella Bloggcafé, det var nämligen där vi träffades första gången. Vi har lika kort ställtid (Bodil Jönssons begrepp, tid att förbereda oss), som ungdomarna – Pang på bara. Första gången – Jag ringde Dagny: Ska vi gå på Opera? Finns det nå´t – Ja, Carmen! Ok! Vi ses utanför Operan, jag kommer med tåg från Säffle. Det var vår första date, he he! Det är några år sedan, Dagny var 102 och jag var bara barnet!

 

Vid senaste fikat sågs vi IRL och testade för första gången att filma Live via Facebook. Det var kul! Gå in och kolla- så får du höra one-liners och planer som Dagny och jag har…

 

Vi ses / Carin Coach

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng