Wells på turné

”Jag var med i Säffle simsällskap när jag var barn och valde då mellan att bli simhopperska och sångerska.”

TEXT: Redaktionen, FOTO: Privat

 

Maria och Robert Wells är aktuella i den kommande turnén, World Wide Tour In Wermland som har start i Säffle. Inför den kommande gemensamma turnén släpper Maria sin först skiva med musik komponerad av Robert Wells och texter skrivna av Camilla Läckberg. Robert Wells firar 30 år som artist under turnén och de kommer turnera tillsammans med ett stort och sammansvetsat gäng sedan gamla tider. Konserterna utlovar ”old time entertainment”, en riktig blandning av jazz, rock och gamla godingar.

 

Wells_3Hej Maria och Robert! Kan ni berätta lite om Wermlandsturnén?

– Maria: Robban kom på titeln World Wide Tour In Wermland. Han fick inspiration av Johan Glans tour i Skåne. Det kändes givet nu i samband med skivsläpp och Robbans 30-års jubileum.

– Robert: Det kändes naturligt eftersom att Marias hjärta är från Värmland/Säffle. Det kommer att bli en riklig blandning på scen, jag är så stolt över att ge ut denna musik som är väldigt tidlös. Vi vill bjuda på ”old time entertainment”.

 

Vad är nästa steg i planeringen?

– Maria: Just nu är vi mitt uppe i en stor promotion lansering i London, England. Vi har redan varit där på flertalet intervjuer i både radio, tidningar och tv.

– Robert: Ja, nästa steg är turnén till London. Det är stort i England, plattan släpps där nu.

 

Wells_2

Ditt bästa minne från Värmland?

– Maria: Mitt bästa minne är Säffleoperan och Frälsningsarmén. Där hängde vi ofta och spelade gitarr. Även ungdomskören där så många olika människor fick vara med på scen och sjunga. Säffle är bra på att ta hand om det kulturella med musik och teater, det var så givande att som barn få vara med och sjunga och spela.

– Robert: Mitt bästa minne är från 80-talet, när jag och Jerry Williams var på turné i Värmland.

 

Har du något annat intresse förutom musiken?

– Maria: Jag har ju börjat skriva böcker nu på äldre dagar. Jag har gett ut två mammaböcker med mammakåserier och även ett par novellsamlingar.

– Robert: Jag kör mycket motorcykel på somrarna och jag älskar gamla jänkarbilar, men tiden för att greja med dem finns inte. I Säffle känns det nästan som hemma med alla gamla bilar som åker runt i staden.

 

När visste du att du ville jobba med musik?

– Maria: Jag var med i Säffle simsällskap när jag var barn och valde då mellan att bli simhopperska och sångerska.

 

Ni har varit engagerade i Sifhällatomtarna. Kan ni berätta lite om det?

– Maria: Jag har varit med dem sedan jag var 10 år och det betyder mycket för mig. Det har blivit lite av en jultradition att sjunga på äldreboendet. Jag älskar att sjunga julsånger, det blir så fin stämning.

– Robert: Ja, det var genom Maria som vi började vara med och uppträda med Sifhällatomtarna. Det är otroligt kul att vara med om. Vi var ju tyvärr inte med denna jul, så det kändes konstigt och tomt.

 

SNABBA FRÅGOR
Favoritfilm?Maria:Grease
Robert:James Bond
Farvoritartist?Maria:Nathalie Cole
Robert:Elton John
Favoritmat?Maria:Husmanskost
Robert:Marias matlagning
Favoritdryck?Maria:Färskpressad apelsinjuice
Robert:Ramlösa & kaffe

 

Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng